روستای میر طالقان

این وبلاگ جهت اشنایی بیشتر طالقانی دوستان با روستای زیبایم میر طالقان ساخته شده

روستای میر طالقان

این وبلاگ جهت اشنایی بیشتر طالقانی دوستان با روستای زیبایم میر طالقان ساخته شده

سمنو پزان.............فریده میربابایی

سمنو پزان در طالقان 

سمنو یه خوردنی خوشمزه و مفید هستَ...

در باورهای مذهبی ، شیرینی حضرت زهرا (س) اُرِ موگون (به آن می گویند )...

گندم رِ بعد از بوشوردن (شستن ) ۳ روز خیس مینَن ، ۳ روز دی دستمالی نمداری میان دَرِ .... هر روز دستمالِ خیس مینن تا گندم خشک نگرده ، دِوَرِ ( بعد ) گندمِ ،  دستمالی میان دِ در میورن ،  دِمینگنَن سبدی میان ، دِوَرِ( بعد)اُرِ (اون رو ) پخش مینَن و دستمالِ نمدارِ دِمینگنَن روی گندم تا سبز گردِ ...

این زمان دی کسی حق بِیدیَن ( دیدن ) و دست بیزیَن (دست زدن ) رِ نَدَرِ ...

صَحِب خَنه دی کو مَ بِینِ ( صاحب خانه هم اگر می خواد ببینه ) مَس (باید) وضو هَگیرِ ، بسم الله دی بوگو ، صلوات دی مَ بَرسِ (صلوات هم بفرسته ) سبزه ک سبز گرست   اُرِ هاونی میان دِمینگنَن (داخل هاون می گذارند ) و قشنگ اُرِ میفشُرَن (فشار میدن ) ک شیره گندم بیرون بیا ، این کار دی مَ سه مرحله بو ...

سمنو بِپَتَنیِ بِرِک (برای پختن سمنو ) گته قزقان (قابلمه خیلی بزرگ ) و گته ملاقه چوبی لازمَ ...

قابلمه رِ دِمینگنن اجاقی سَر هیزمِ تَش مینَن ... دِوَرِ شیره ی گندم رِ قابلمه ای میان خالی مینَن و آرد رِ دی کم کَمَک به قابلمه و شیره اضافه مینَن ... مَس حلوایی جور هم بیزیَن ک ته نگیرَ ، دعا دی مِخوانن ....

 این میان دی همسایان ، فمیلان ، اهالی روستا موشون اُشانی کمک و نیتی نیتی دَشته بون نذر مِنَن ...

بعضی جاهان دی ، کمی شیره انگور یا بادام درستَ سمنویی میان دِمنگنَن ... 

سمنو دی انواع مختلفَ ویتامین دَرِ : 

فسفر ، روی ، آهن ، مس 

و زنکانی باردار بِرک خیلی خوب هستَ ... بیماریهای گوارشیِ بِرک 

پا دردی بِرِک دی خوبَ

کیسه صفرایی بِرِک دی عالی هستَ

نوش جانتان بو 

شوکی تان خوش بو

آش آلو ......معصومه جانی

آش آلو مخصوص طالقان  


مواد مورد نیاز :

حبوبات شامل نخود لوبیا عدس 


سبزی آش و رشته آشی رب آلو مغز گردو و کشمش و برگه زردآلو 


سیر داغ و پیاز داغ و نعنا داغ 

و ادویه 

شامل زرد چوبه نمک و فلفل سیاه


در صورت تمایل شکر به میزان لازم

دستور پخت:

ابتدا نخود و لوبیا را می‌پزیم و  سبزی آش و عدس را اضافه میکنیم 


بعد مخلفات آن مثل مغز گردو و کشمش و رب آلو و...را  به آن اضافه میکنیم 


در آخر رشته و ادویه جات و در صورت تمایل شکر یا نمک به میزان لازم