روستای میر طالقان

این وبلاگ جهت اشنایی بیشتر طالقانی دوستان با روستای زیبایم میر طالقان ساخته شده

روستای میر طالقان

این وبلاگ جهت اشنایی بیشتر طالقانی دوستان با روستای زیبایم میر طالقان ساخته شده

نان پختن در میر...........آزیتا جعفری

سری بزنیم به  خاطرات پختن نان در میر      

 برای پختن نان باید از قبل نانوایانی همراه هماهنگی مکردیم تا او بگو چه روزی مایی نوبته چون همه باید خانه شانی میان نان تازه مپتن اوشان موگوتن مثلا دوشنبه شمایی نوبته ما هم یکشنبه خودمانه آماده مکردیم برای روز دوشنبه منی پیر با همکاری و نظارت  پدر بزرگم  ( مدیرجان) مقدمات کار رو برای نانوایی فراهم مکردن

  هیزمان میوردن تا فردا تنوری میان دینگنن منی مادر دی نخود و لوبیا رو خیس مکرد تا فردا آب گوشتی درست کنه یادمه حلوا هم درست مکرد همان شب آرد سرخ مکرد و بقیه را دمینگت فردایی برای اون شب از خوشحالی خو نداشتیم صبح مگردی میامم کندی سر با خوشحالی مامامو موگوتم بیامین  دو بانوی مهربان و زحمتکش میامین اول موگوتن لاکه بیارین  آرد رو دمینگتن لاکی میان و آب و نمک هم دمینگتن میانش و خمیر مایع را هم اونی میان میریختن و با دستهایشان آرد رو ورز همدان و چه کار سختی به ورز دادن الان ما قدرت نداریم چنین کاری کنیم اونها مقدار زیادی آرد رو ورز همدان بعد رویش رو مپوشاندند  تا ور بیایه دوسه ساعتی زمان مخواست بعد نوبت آتش روشن کردن مگردی برای گرم کردن تنور یادمه از گون بته یا از گمره استفاده مکردن آتش که رو به راه مگردی میشین صبحانه مخوردن و کار شروع مگردی ابتدا از خمیر گلوله های کوچکی که بهش بیخ موگوتن درست میکردن به کمک وردنه بر روی یک تخته چوبی دمینگتن که اون تخته روش پر از آرد به خمیر رو روی بالشتکی پهن مکردن و در تنور مچسباندن و پس از پختن با تندراشین نان پخته برداشته مگردیو خوشمزه لواشان تنور د درمیامه و آماده برای خوردن کلاسانشانه که نگم برات داخلش حلوا مکردن رویش رو کنجد مزیین آی خوشمزه به پنجه کش هم که یادتانه با زعفرانهای اعلای مشهد که ارزان هم به به گرانی این روزا نبه

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد