( کِچر پَزی)
زمانی که انگورکامل رسیدآن
راچیده وبه خونه می آوریم
صبح زودازخواب که بیدارمی
شویم انگورها را شسته یک
مقدارصبرمی کنیم آب انگور
هاخشک بشه سپس انگورها
راتوی تشتی دون میکنیم یعنی
ازخوشه جدا میکنیم دونه انگور را ( گیلّه ) میگویندبعد
یک مقدارله کرده وداخل دیگ
می ریزیم وداخل یک کیسه
کوچک مقداری (شیرَگِل) به
آن اضافه میکنیم واجاق را
روشن می کنیم تاکاملاً داغ شود
وقبل ازجوش آمدن دیگ را
پایین آورده ویک ساعت صبر
میکنیم کمی سردشود سپس
کیسه گِل رابیرون می آوریم
این عمل را ( گِل جُوش) میگویند بعدانگورهای پخته
شده را داخل سینی می ریزیم
وبا دست برروی آن مالیده تا
هسته های انگورجدا شودوبه
بیرون ریخته شودهسته انگور را( داج) میگویندبعد از
اینکه همه انگورها جداسازی
شدسپس زیر دیگ راروشن
کرده تاکاملاً کچر پخته شود
تقریباً ی چیزی شبیه مربای
آلبالو میشه و نحوه مصرف آن
زمان قدیم که قرمه بودکچر
وقرمه وپیاز داغ راباهم میپختند و روی برنج ریخته
ومی خوردند واسم آن را( کِچربرشته) می گفتند در
زمان فعلی کچر وروغن وپیاز
داغ رامیتوان پخت وبابرنج
خورد مصرف دیگر آن مثل
مربا بانون میخورند
( سلامت وپایدار باشید)