روستای میر طالقان

این وبلاگ جهت اشنایی بیشتر طالقانی دوستان با روستای زیبایم میر طالقان ساخته شده

روستای میر طالقان

این وبلاگ جهت اشنایی بیشتر طالقانی دوستان با روستای زیبایم میر طالقان ساخته شده

قرمی کوشان .......صادق اباذری


(قُرمی کوشان)
درشهریورماه گوسفندهاروازگله
جدامیکردندودرطویله نگهداری
میکردندبصورت پلواربندی که
قُرمی میگفتندهرکس نسبت به
تعدادافرادخانواده تعدادآن فرق
میکردازیک تاسه گوسفندبرای 
آنهاازباغ هابرگ میاوردندوجو
میدادندتاچاق شوندوحدوداً
آخرای مهراوایل آبان آنهارومیکشتند
پس ازکشتن اشکمبه( شکمبه) آنرا
بادکرده وبانخ میبستندودرجابی
آویزان میکردندکه خشک شود
که بعداًقرمه داخل آن کپک نزند
شب گوشت هاروازاستخوان جدا
کرده وتکه تکه میکردندبرای قرمه
واستخوانهارودرپسینه برروی طناب
آویزان میکردندتازمستان داخل غذا
بریزندوبعداًشروع میکردند به پختن
زمانی که خوب پخته مبشدازآن
یک قابلمه میگرفتندوبقیه آنرا
کامل سرخ میکردندکه بعداًداخل
اشکمبه بریزندبرای زمستان گوشتهای
داخل قابلمه روآقام پت میگعتند
یک مقدارآب گوشت  وآقام پت برای مهمانهای شب که ازفامیلهای نزدیک
بودندنگه میداشتندوبقیه روداخل
کاسه ریخته ودرمحل پخش میکردند
وشام بغیرازقرمه اُ شامی بابرنج هم
بودشامی حالت بیفتک بودوخیلی
خوشمزه زمان پخش به هرکس که
میدادیم میگفتندمبارک باشه دلخوش
قرمتنوبخوریدخدا برکت بده این
دعاها چقدرآدم روخوشحال میکرد
همه برای هم ازخداخیرمیخواستند
ماها این جوربزرگ شدیم وهنوزهم
بعدازگذشت پنجاه شصت سال اینجور برخوردمی کنیم که زندگی 
هامون خیروبرکت داره 
جوانی که ازطریق نت داری
مطلب منومیخونی این مدل خیر
خواهی روسرلوحه زندگیت قراربده
حتماًخیروبرکت توزندیگیت زیاد
میشه انشاالله      شادوپیروزباشید
image
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد